Η ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Το Naoussa Mountain Resort βρίσκεται μέσα στο κατάφυτο δάσος του Βερμίου και απέχει μόλις 3 χλμ από το χιονοδρομικό κέντρο “3 -5 Πηγάδια”, κάνοντάς το ιδανικό χειμερινό προορισμό για τους λάτρεις των χειμερινών σπop . Απέχει επίσης 15 χλμ από την Ηρωική πόλη της Νάουσας, που βρίσκεται στους πρόποδες του Βερμίου και την οποία διασχίζει το πανέμορφο ποτάμι “Αράπιτσα”, που υδροδοτούσε με τα πλούσια νερά του, τα πρώτα εργοστάσια των Βαλκανίων. Στην πόλη της Νάουσας υπάρχουν αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία για να γνωρίσει ο τουρίστας την ιστορία του τόπου μας, όπως η σχολή του Αριστοτέλη, όπου μαθήτευσε ο Μέγας Αλέξανδρος, ο αρχαιολογικός χώρος της Βεργίνας, ο χώρος θυσίας των γυναικών της Νάουσας, λαογραφικό μουσείο κ.α

Άλσος Αγίου Νικολάου

Ακόμη, μέσα στην πόλη υπάρχει το πάρκο της Νάουσας, ιδανικό για περιήγηση καθώς προσφέρει υπέροχη θέα σε όλο τον κάμπο της Ημαθίας. Σε απόσταση μόλις 3 χιλιομέτρων απο τη Νάουσα, βρίσκεται το άλσος του Αγίου Νικολάου που αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς τουρίστες, καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, για την καταπράσινη έκταση του, με τα μεγάλα πλατάνια. Στον Άγιο Νικόλαο βρίσκονται και οι πηγές του ποταμού “Αράπιτσα”, ο οποίος διασχίζει το άλσος και καταλήγει στη Νάουσα.

Παράλληλα, είναι ένας τόπος που προσφέρεται για χαλάρωση, ηρεμία και ποικίλες άλλες δραστηριότητες. Η Νάουσα, γνωστή για την οινολογική της παράδοση, διαθέτει μεγάλο αριθμό οινοποιείων, στα οποία ο επισκέπτης μπορεί να έρθει σε επαφή με την τέχνη του κρασιού, καθώς και να γευτεί διαφορετικές ποικιλίες του από τα αμπέλια της Νάουσας, ώστε να μυηθεί στον χώρο της γευσιγνωσίας.